Çocuklarıma genelde doğal ve sağlıklı olanları yedirmeye çalışıyorum ama reklamlar, marketler, çevre gibi faktörler olunca bu bazen mümkün olmuyor. Tabi biraz azim, biraz araştırmayla daha sağlıklılarını yapmaya çalışıyorum.
Cipsi ve mısır çerezlerini çok sever oldular benim kuzularım. Bende arasıra dışarıdan alsakta genelde evde yapmaya çalışıyorum. Patatesi yaprak yaprak kızartmak baya bi orijinal oluyor:)
Peki ya mısır çerezi nasıl? oda çok kolaymış meğerse;
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı beyaz yada tam buğday unu
1 yemek kaşığı sıvıyağ (içine)
tuz
damak tadınızda göre baharatlar (karabiber,kimyon,kekik,nane kullandım)
bunları yoğurup, ince açıp birde hamur kesme ruletiyle üçgen üçgen kestinizmi bu iş tamamdır:)
geriye sadece kızartmak kalıyor, o daha da basit. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp iki taraflarınıda kızarttınızmı offff o kokuya evdeki kimde dayanamaz:)
Ne kadar sağlıklı derseniz en azından hazırlardan daha sağlıklıdır ve içinde ne olduğunu biliyoruz.
Maliyeti ise tartışılamaz ucuzdur hazırlara göre:)
işte buda benim hepsi bitmeden fotoğraflıyabildiğim tabak:))))
eyvaaah bazılarını az kalsın yakıyormuşum :))
Denerseniz afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder